BMW e39 (530d) poikkituki

Piti värkätä tällainen poikkituki 530d:n konehuoneeseen. Poikkitukia ei e39 korimalliin mitenkään valtavan suurtavalikoimaa löydy.
Tosin hyödystä voidaan olla monta mieltä, mutta itse olin huomaavinani pientä vähennystä sisätilan nitinöissä joten ehkäpä pientä
korin vääntöjäykkyyden parannusta tapahtui... Noh, jokatapauksessa varoja tämän tekemiseen ei paljoa menny jos ei aikaa lasketa.
Ehkäpä näistä kuvista jollekin on iloa..? :)
Leikkasin sopivat rinkulat laserilla johon sitten porasin reiät oikealla jaolla. Korvakkeet piti taitella ja rälläköidä muotoonsa.
Poikkituen päädyt meinasin ensin tehdä tuollaisista putken pätkistä ja sorvata nailonpuslat sisälle, mutta lopuksi tein ne
umpitangosta ja porasin läpi pultin mentävän reiän.Vasen palikka valmiina. Konepeltin kytkin hankaloittaa poikkituen toteuttamista.Oikea puoli. Pissapojansäiliön korkki on ongelmallisessa paikassa.Kiinnikkeet valmiina maalausta vaille.Poikkitukiputken mallausta ja sovitusta. Jotenki tosi ahdas sovitus. Ei paljoakaan ole tilaa moottorin ja konepeltin välissä.
Ovaaliputkea löysin paikallisesta romuliikkeestä. Tais maksaa pari euroa.Kiinnikkeet maalattuna kiiltävä mustalla.Putki maalattu hopealla. Alapuolelle jätin pienet reiät päihin ja maalauksen jälkeen ruiskutin
vaseliinispraytä putken sisäpinnalle.Valmis! Pissapojan säiliöön saa kyllä kaadettua nestettä vaikka täyttöaukko jääkin hieman hankalasti osittain putken alle.

Takaisin etusivulle.

20.06.2009 TL